Thursday, January 31, 2013

at last. hehe

Hi.
finally, my craving for soto is over.

I spent 2 hours making this mee hoon soto.

very DE-LI-CI-OUS
hehe.

u guys dapat tengok gambar jela eh.



ada mi hun, chicken soup, begedil, kacang, soon goreng, sambal kicap and ayam la of course.

hehe

xoxo,
Cydah

Hati

Hi,
assalamualaikum dan selamat pagi.
pagi ni kita bermotivasi sikit ya.

macam mana agaknya kita nak menerima sesuatu musibah yang datang.

isolate yourself?
crying day and night?

apa pun jangan sampai memakan diri.
key point, kita mesti accept qada dan qadar.

ingat Allah menduga kita dengan hal yang dalam kemampuan kita.
tidak sesekali di luar kemampuan kita.

dan setiap musibah yang menimpa ada hikmahnya.
kadang kadang mata kita buta dengan semua ini.

kerna itu perlunya buka hati buka fikiran.
baru nampak kenapa musibah itu datang dan apa hikmah yang telah diberikan oleh Yang Maha Agung.

bukan semua orang boleh sadar hikmah yang diberikan .
macam saya katakan tadi, kita kena buka hati dan fikiran.
terima apa seadanya.

kerana mata tidak melihat yang tersirat.
gunakan akal yang diberikan.

In time, hati akan jadi lebih kuat.

xoxo,
Cydah

Wednesday, January 30, 2013

picture perfect memories

Hi.
a pictures says thousand words they said.
sometimes, kita nak share jugakkan kenangan dengan orang lain.
ramai jugak blogger blogger share their own picture.

i was thinking to share some of mine but kadang-kadang tu paranoid
because of nowadays technologies kan.
macam macam boleh buat.
so i decided not to share kot.
but i will share my story.

tak pa la . nanti kita share picture makanan pula .

talking about perfect memories,
korang pernah tak bayangkan the perfect moment yang buat korang rasa
if i got this i am good enough.

your own wedding ke. convocation ke. having a wall full of shoes and handbags ke kan.
atau pun
your greatest moment bersama family, dan yang tersayang .

oh sometimes, sampai boleh buat kita menangis kann.
anywaysss, those good memories la yang kadang kadang kita perlukan bila kita rasa kosong.

so, nourish every moment you spent and try to love what you have before u still can feel the love.
and stop pretending something you are not.

thank you for reading my mumbling thought. i know you are reading this.

xoxo,
Cydah

late night crave

hi again...
tak sure la berapa yang baca ni.
dulu ramai follower.

agaknya sebab haritu da buang follower list ni dari view , dia hilang terus kot
anyways, i was on the phone with my friend,
tetiba, craving soto nasi impit.

aaaahhh.
 hot nice soup...

mmphhhh.
 steam chicken..

sambal kicap and all that.
waaahhhhhh..
 ho liaaoooo la.

also, i went to several stall to have soto.
tapi ada this one stall betul betullll terbaikkkkkk

nasi impit
soup
sambal kicap
kacang tanah goreng
soon goreng

terbaikkk.
hence, saya decide nak masak soto mungkin minggu depan kot.
nanti kita tgk la apa hasil.

xoxo,
Cydah

today's log

haaaa.
morning as usual.
tapi sejak dua menjak ni, breakfast tak bole masuk la. kenapa ek?

tengah hari, a more alive sikit.
mungkin sebab da keluar rumah kann.
selera nak makan tu ada la jugaaaaa.

petang.
oh harini memang regret la tidur.
da set jam tapi tak bangun.
da missed one day tak pergi jog.

haiyoo.

malam.
hehe

malam berbual dengan orang jauhh.
amazingly maxis ada rm1 for 1 hour.
its actually rm1 within 1 hour.

habis satu jam, dia mati sendiri.
itu yang paling bagus la maxis ni

service lagi tak berapa nak bagus a. hehe

and now midnight,
blogging. :)

xoxo,
Cydah



Monday, January 28, 2013

as i was blog walking

wow.
tadi masa blog walking, rata-rata adalah adik adik.

not that i ni tua sangat pun.
budak sekolah pun main blog ni rupanya.

anywayyyss, as i was blogwalkiinggg,
kebanyakkan blog terutamanya blog adik adik kita ni suma comel comel.

glitter sana
glitter sini

gambar sana sini
banyak gadget kat blog mereka
comel

tapi tu la. nak load dia.
tapi tak apa la comel kann.

beauty has its price kan.
as for blog, lambat la nak load . kannn.

saya bukan haters, tapi kan kalau boleh biar kemas.
tapi terserah la kan.

xoxo,
Cydah

Another boring post

wow. lama gila tak buka blog ni. berhabuk kot.
anywayyyyysssss, apa agak2 ek nak buat in a boring day.

nak keluar, too hot. stay dalam rumah pun hadap laptop saja.
hmm.

what to do
what to do..

hmmmm

oh by the way, let me distinguish boring day and lazy day my wayyyyy.

Boring day is when kita buat rutin harian biasa dan tak ada perasaan excitement langsung.
Lazy day is when kita raasa nak buat something but ahhh.
nak jog la. but aaaa nanti la
nak masak la but aaaa instant noodle saja la
. haaa macam mana tu?

xoxo,
Cydah